Моят киш с тиквички и моркови

10/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо234
  • Преглеждания за месеца234
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измита тиквичка се срязва на две през средата и се нарязва на тънки полумесеци.

Обелени моркови също се нарязват на тънко, лук - на ситно.

Сипваме в правоъгълна малка тавичка и поръсваме зеленчуците със сол, черен пипер, нарязан копър, магданоз, скилидки чесън и поръсваме с малко олио да се омазнят добре.

Печем зеленчуците в загрята фурна 180-200°C за 20 минути и изваждаме.

Заливаме със заливката, която се приготвя така. В купа се разбиват яйцата, добавя се кисело мляко, натрошено сирене, сол на вкус, нарязан магданоз.

Прясното мляко се разбърква със заквасена сметана с вилица и смесваме с яйцата. Разбърква се добре и заливаме отгоре тиквичките и моркови.

С лъжица се заравнява, така че сместа да попадне и отдолу. Нареждаме кръгчета домат, поръсен с риган и малко сол. Печем киша отново, но с вентилатор, докато стегне заливката и до приятен загар.

Изважда се и леко охладен зеленчуковият киш се нарязва на квадрати.

Сервираме киша с тиквички и моркови с люта чушка и домашен хляб!

Вкусотия е за любителите на тиквички - няма да сгрешите! Заливката може да е и само с прясно мляко 250 мл, яйца и останалите продукти, но аз реших да обогатя вкуса!

Поднесете с кисело мляко и чесън - уникално е !

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Ястието със сигурност е много вкусно, но дали се нарича киш незнам. Той не трябва ли да е с блат основа отдолу приготвен от маслено тесто?
0
0