Пържени чушки върхари за зимата

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач13263315
18/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 535
  • Преглеждания за месеца2069
  • Преглеждания за седмицата291
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • чушки - 1 кг върхари
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер - 10 г на зърна
  • целина
  • магданоз
  • олио - за пържене
  • За марината
  • сол - 7 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 10 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • вода - 1 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Събраните чушки върхари ги измиваме и подсушаваме добре.

В един тиган загряваме мазнина и пържим за малко чушките докато омекнат, не много, за да не остане само люспата. След това приготвяме бурканите, от моята доза се получиха 7 бр. малки буркани.

На дъното на буркана слагаме нарязан чесън на парчета, магданоз, целина и черен пипер на зърна, после пълним бурканите с чушките върхари и приготвяме маринатата.

В една малка тенджера слагаме съставките и слагаме на котлона да заври, след като вече е готова заливаме бурканите с маринатата и затваряме бурканите топли, но без да ги варим, само обръщаме наобратно и са готови за зимата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар