Пържоли с картофи в гювеч

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф68376121566
18/09/2019
"Просто слагате в гювеча всичко, което обичате и го прибирате на топло във фурната - останалото е въпрос на време "
Приготвяне15 мин.
Готвене2 мин.
Общо17 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 031
  • Преглеждания за месеца492
  • Преглеждания за седмицата305
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • пилешки пържоли - 5 бр.
  • сол
  • За маринатата
  • соев сос - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • горчица - 1 с.л.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • картофи - 7 - 8 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината, като в купа се смесват соевият сос, счуканите скилидки чесън, нарязаният лук, лимоновият сок, горчицата, розмаринът и смленият черен пипер.

Пилешките пържоли се обтриват с маринатата и се оставят да престоят в нея поне за два часа.

Картофите се обелват и нарязват на парчета. Слагат се в гювеча и се поръсват със сол.Отгоре се нареждат овкусените пържоли. Гювечът се слага в студена фурна.

Пържолите се пекат първият половин час на 220 градуса, след което температурата се намалява на 150. Така се пекат се още час и половина.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Милен
Милен
12.10.2019 13:14
Рецептата е хубава, но времето за готвене и градусите не си съответстват. Препоръчвам да се готви с 1 час повече след като се засилят градусите защото картофите не омекват.

Другото, което ще направя, когат готвят същата рецепта е да сложа пържолите най-долу и върху тех картифуте или може би по средата (между картофите). Когато пържолите са най-горе те изсъхват и не са сочни и крехки.
0
0