Пурички с мая и локум

20/09/2019
"Проверихме и хапването на пурички в затворени помещения в присъствието на други хора е напълно позволено "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо335
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата70
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • вода - 100 мл топла
  • суха мая - 7 грама
  • захар - 4 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • лимонова кора - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • мас - 5 с.л. разтопена
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 400 г
  • локум - 1 кутия цветен
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлата вода се разбърква сухата мая с лъжица захар и 2 с.л. брашно.Оставя се да шупне, сипваме в брашното.

Добавя се разтопена мас, останалата захар, олио, ванилия, кора от лимон, жълтък и щипка сол. С вилица се разбърква на гъста каша, а с брашното се замесва меко тесто да не лепне, оставяме за 10 минути докато се нарежат парченца локум.

Разделя се на две части тестото. Първата се точи на правоъгълник и нарязваме на по-малки правоъгълници. Поставя се дълго парче локум, навиваме на пуричка, нареждаме в тава върху хартия за печене.

Втората част от тестото се точи на малка кръгла кора, нарязва се на 8 триъгълника, а в широката част се поставя локум. Навиват се пурички и нареждаме и тях.

Печем в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 15 минути до леко златисто. Изваждат се и поръсваме обилно с пудра захар.

По-вкусни пурички не съм опитвала. Чудесни за кафе или за почерпка!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар