Начин на приготвяне
Приготвя се крем за парфе, като в дълбока купа се разбива с миксера първо сладкарска сметана до получаването на гъста смес. След това се добавя заквасената сметана и захарта, и се доразбива цялата смес с миксер.
В чаша се сипва вода около 50 мл и се изсипват двата желатина, разбъркват се с лъжица да набъбнат и се затоплят в микровълновата за около 10-12 секунди.
Добавяме желатина към сместа и рзабъркваме. Натрошаваме и бисквити орео, като оставяме 3 двойни бисквити за укараса отгоре, като ги разделите и махнете крема по средата от тях, добавете го в купата при другите продукти.
Другите бисквити ги натрошете в купата при крема за парфето и разбъркайте с лъжица. Използваме тава с махащо се дъно, като на дъното редим бишкотите, които сме потопили в прясното мляко.
Използвайте от домашните меки бишкоти, можете да ги намерите по сладкарниците или да си ги приготвите сами.
Върху бишкотите изсипете приготвения крем и загладете. Сложете парфето в хладилника за няколко часа, докато се стегне. Накрая го украсете с отделените бисквити Орео, като ги натрошите отгоре. Да ви е сладко!