Задушени агнешки ребърца

IvanovaIvanova
Чирак
45
115
58
94
21/09/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 586
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете месото и зеленчуците. Нарежете месото на порции.

Моркова нарежете на по-дебели кръгове, пипера - на ивици, картофите - на големи кубчета и доматите - на дребно. Магданоза и целината нарежете на ситно.

Направете марината за ребърца, като смесите бирата, черния и червения пипер, солта и джоджена.

Ако нямате гювеч, може да използвате обикновена тенджера, като на дъното сложите лист фолио, да не залепне месото.

Потапяйте всяко парче месо в маринатата и редете на дъното. След като подредите половината агнешко месо сложете последователно зеленчуците, доматите, целината и магданоза.

Най-отгоре наредете другата половина месо, което отново мариновате. Останалата марината сипете в тенджерата.

Покрийте отвора на тенджерата с 2 листа фолио и гответе на бавен огън до готовност.

Ако месото ви е младо, ще бъде готово за 1 час и 30 минути.

Голяма бамбукова дъска овална 39x28 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма бамбукова дъска овална 39x28 см
23.00 лв.
17.71 лв.
Виж ››

Овална бамбукова дъска за рязане или поднасяне на продукти. Изработена от висококачествен бамбук, без следи от рязане. Дъската не усвоява миризмата от храните.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар