Задушени агнешки ребърца

Н. ИвановаН. ИвановаНовак413024
21/09/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо452
  • Преглеждания за месеца268
  • Преглеждания за седмицата52
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете месото и зеленчуците. Нарежете месото на порции.

Моркова нарежете на по-дебели кръгове, пипера - на ивици, картофите - на големи кубчета и доматите - на дребно. Магданоза и целината нарежете на ситно.

Направете марината за ребърца, като смесите бирата, черния и червения пипер, солта и джоджена.

Ако нямате гювеч, може да използвате обикновена тенджера, като на дъното сложите лист фолио, да не залепне месото.

Потапяйте всяко парче месо в маринатата и редете на дъното. След като подредите половината агнешко месо сложете последователно зеленчуците, доматите, целината и магданоза.

Най-отгоре наредете другата половина месо, което отново мариновате. Останалата марината сипете в тенджерата.

Покрийте отвора на тенджерата с 2 листа фолио и гответе на бавен огън до готовност.

Ако месото ви е младо, ще бъде готово за 1 час и 30 минути.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар