Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжани по италиански

Патладжани по италиански

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Патладжани по италиански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5-6
"Когато става дума за вкусно ястие, винаги сме склонни да се доверим на италианците"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 кг
  • домати - 4 бр.
  • чушки - 4 бр. червени
  • чесън - 3 скилидки
  • босилек - 2 - 3 стръка
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват, нарязват и се посоляват, след което се оставят да престоят 30 минути, за да се отцеди горчилката.

След това се измиват и подсушават. Червените чушки се изпичат и белят. Нарязват се на дребни кубчета и се смесват с предварително настърганите домати, нарязаните магданоз и босилек.

Смесват се черният пипер, олиото, счуканият чесън, риганът и солта. Разбъркват се много добре и се добавят патладжаните. Зеленчуците трябва да престоят в тази марината час, два.

След това се поставят в намазнена тавичка и се заливат с доматената смес. Пече се в силно загрята фурна на 200 градуса до пълна готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: