Задушен ориз с тиквички

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
438
5k
1k
1k
2
23/09/2019
"Става лесно и бързо, затова е сред любимите ни непретенциозни ясти "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 709
  • Преглеждания за месеца172
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера налейте около литър и половина вода. Сложете един нарязан на едро морков, цяла глава лук и стрък целина. Сварете бульона за около 30 мин.

Нарежете тиквичките на малки кубчета. Наситнете главата лук. В дълбок тиган загрейте зехтин. Пуснете нзрязания лук и кубчетата тиквички.

Запържете за около 2-3 мин. Налейте черпак от топлия бульон, овкусете със сол и щипка копър. Захлупете съда задушете за 5 мин.

Прибавете след това ориз, налейте 3 чаени чаши бульон и задушете ястието до готовност. При поднасяне поръсете с черен пипер и копър.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар