Поширани яйца с картофи и спанак

21/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо248
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджера, пълна до половината с вода, сипваме 2 ч.л. сол и 1 с.л. оцет. Всяко яйце се чупи първо в чашка. Когато водата заври, разбъркваме с вилица, да се получи като водовъртеж, и в средата сипваме яйцето.

Така се пускат и останалите яйца във врящата вода. Когато белтъкът побелее, се дръпва от котлона, захлупваме с капак за 3 минути и изваждаме яйцата с решетъчна лъжица, а после се поставят в купа със студена вода.

Обелват се картофи и се нарязват на парчета, сваряваме до готовност и отцеждаме добре. С вилица се намачкват на едро и смесваме с настъргано сирене, копър и нарязан магданоз.

Овкусява се с малко сол и черен пипер. В масло и олио се запържва нарязан ситно лук, добавя се нарязан ситно спанак, може и размразен, и сваляме от котлона.

Смесват се картофите със спанака и се разбърква с вилица. В тавичка, намазана с олио, сипваме и заглаждаме отгоре сместа.

С лъжица се оформят 3 гнезда и поставяме поширани яйца, а отгоре поръсваме с кашкавал. Печем в загрята фурна на 180 градуса, докато се разтопи и стане златист. Изважда се и нарязваме на 3 порции.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар