Мариновани чушки с моркови и чесън

22/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 421
  • Преглеждания за месеца788
  • Преглеждания за седмицата228
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • чушки - около 1.5 кг червени, зелени и жълти
  • моркови - 500 г
  • целина - 5 - 6 стръка
  • чесън - 1 глава
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 20 зърна
  • марината
  • вода - 600 мл
  • оцет - 6 % 200 мл
  • сол - 3 с.л. пълни
  • захар - 8 с.л.
  • олио - 50 мл
  • аспирин - по 1 за буркан с винт (за 4 буркана)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват от семена, моркови се обелват и нарязват на полумесеци, а по-малките - на кръгчета. Нарязват се чушките на ленти, смесваме с морковите и кервиза. В тенджера се загряват вода, оцет, сол, захар, дафинов лист, зърна черен пипер.

Когато заври, сипваме на части нарязаните зеленчуци и оставяме да се варят 4-5 минути. Изваждат се с решетъчна лъжица и така, докато свършат. Дръпва се тенджерата от котлона да се охлади леко маринатата.

Поръсваме ги с нарязан копър и обелени и нарязани скилидки чесън, разбъркваме да се смесят зеленчуците. На дъното на буркани с винт се поставя 1 стрит на прах аспирин и добавяме 2 с.л. от горещата марината.

Леко се разклаща, да се затопли буркана и пълним с зеленчуците. С черпак се заливат с марината до ръбчето и затваряме с капачка.

Излизат общо 4 буркана с винт. Завиват се с топло одеяло или губерче, да са на топло до сутринта и съхраняваме на хладно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Рецептата в оригинал е само с чушки и чесън ,аз добавих моркови Ако марината ви не стига пригответе в по голямо количество.
1
0