Картофи с наденица и зелен фасул

25/09/2019
"Всяко постно ядене е по-вкусно, когато добавим към него наденица - вярно, вече не е постно, ама е толкова вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо283
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наденица се нарязва на парчета, запържва се леко в загрято олио и изваждаме в чиния.

В същото олио се запържва лук, морков - да сменят цвета си.

Прибавяме на малки кубчета обелени картофи и зелен фасул, нарязан на парчета.

След като се запържат за 2 минути, се добавят нарязани на кубчета домати, червен пипер и наливаме гореща вода.

Овкусяваме със сол и подправки.

Сипваме в правоъгълна тава, отгоре се разпределя наденица и печем в загрята фурна 180°C до готовност на зеленчуците.

Сервираме картофената манджа топла с чаша вино.

Картофи с наденица и зелен фасул - вкусно и лесно за приготвяне.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар