Горско ризото

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
491
6k
1k
1k
3
27/09/2019
"На всички вкъщи допадна този вариант на ризото - препоръчваме го от сърце "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 189
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ризото

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В тенджера налейте около 1 литър вода.

Сложете един морков, нарязан на едри парчета, цяла глава лук и стрък селъри. Сварете бульона около 30 мин.

В тиган загрейте чашка зехтин. Пуснете надробената наденица и запържете за кратко, полейте с 1-2 супени лъжици бяло вино.

Изчакайте да се изпари алкохолът и добавете нарязаните манатарки.

Овкусете с щипка риган и черен пипер. Налейте черпак от зеленчуковия бульон, захлупете съда и гответе 10 мин. В друг тиган изсипете ориза.

Запечете до леко покафеняване. Без мазнина. Налейте черпак от бульона, гответе, докато течността се абсорбира от ориза, добавете отново от бульона и така, докато сготвите ориза ал денте - или около 13-14 мин.

Малко преди да свалите ястието от огъня, изсипете соса от гъби и наденичка.

Готовото ризото поръсете с настърган пармезан.

Насипете горското ризото в чинии и поднесете поръсено с люспи пармезан.

Да ви е сладко - навярно най-вкусното ризото, което ще опитате!

Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм-12%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар