Прясно зеле с пилешки бутчета на фурна

Румяна С.Румяна С.Новак382155
29/09/2019
"Признаваме си, че всеки ден може да хапваме пиле със зеле и няма да ни омръзне комбинацията "
Приготвяне20 мин.
Готвене135 мин.
Общо155 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 545
  • Преглеждания за месеца3391
  • Преглеждания за седмицата1959
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 6 малки бутчета
  • зеле - около 2 кг
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • домати - 350 - 400 г /може и консерва/
  • червен пипер - 1 с.л.
  • бахар - 5 - 6 зрънца
  • дафинов лист - 2 - 3 бр
  • олио - 1 к.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо може да бъде всяко едно пилешко с кост, може да си обезкостите и цяло пиле. Измиваме месото и в отделен съд го овкусяваме със сол, черен пипер по желание и червен пипер.

Зелето нарязваме на дребно, овкусяваме със сол и го намачкваме леко. Слагаме го в голяма тава с капак, овкусяваме го със сол на вкус, червен пипер, бахар разпръскваме зрънцата, олиото, доматения сок и дафиновия лист, и разбъркваме добре. След което добавяме и овкусените пилешки бутчета отгоре, сипваме 1/2 ч.ч. топла водичка и затваряме с капака на тавата.

Печем на предварително загрята фурна на 200 градуса, за около 2 часа, като разбъркваме два пъти през този период.

След като са минали 2 часа, махаме капака и запичаме за 10-15 минутки, на 180 градуса.

По желание поръсваме с магданоз отгоре.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар