Бъркан тутманик със сирене и кашкавал

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
692
6k
1k
2k
6
29/09/2019
"Ето на това му се казва Страшен тутманик, в най-добрият смисъл на думата "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 431
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата. Прибавят се последователно и при периодично разбъркване солта, захарта, олиото и киселото мляко.

Към брашното се добавя бакпулвер, размесва се и се прехвърля в купата с останалите продукти на няколко порции.

Сиренето се натрошава, а кашкавалът настъргва на едро ренде, след което се прибавят към тестото.

Сместа се разбърква до пълното смесване на всички съставки и се изсипва в подмазана и набрашнена тавичка.

Тутманикът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до получаване на хубав загар.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар