Агнешка главичка със спанак и ориз

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
491
6k
1k
1k
3
29/09/2019
"Днес ще изнесем открит урок на тема как да приготвим вкусна агнешка главичка със спанак и ориз, така че всеки да си сипе допълнително "
Приготвяне40 мин.
Готвене130 мин.
Общо170 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 350
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре агнешката главичка. Сложете я в достатъчно голяма тенджера, покрийте с вода. Добавете 1 с.л. сол и 1 с.л. оцет.

Варете, докато месото започне да се отделя от костта. Охладете агнешката главичка и отделете месото. Готовият агнешки език обелете. Нарежете на малки парченца.

В тиган загрейте една кафяна чашка зехтин. Запържете за кратко нарязания лук, добавете ориз и продължете пърженето за още 5-6 мин.

Сложете нарязаното месо и ситно нарязания спанак. Налейте 3 чаени чаши вода. Овкусете с щедра щипка джоджен, щипка черен пипер и сол. Захлупете съда и гответе, докато ястието остане на мазнина.

Поднесете агнешката главичка със спанак и ориз с лъжица кисело мляко!

Да ви е сладко!

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар