Кремсупа от нахут

TemenuzhkaTemenuzhkaНовак44
30/09/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо369
  • Преглеждания за месеца330
  • Преглеждания за седмицата101
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се накисва няколко часа по-рано, после се слага да ври около час, час и половина, като е готов, се отцежда от водата.

Наситените праз лук, чесън и морков се запържват в мазнината за кратко (2-3 мин), добавя се отцеденият нахут и около 1 л гореща вода, също така и солта, оставя се да ври 10-15 мин и пасираме добре.

При необходимост може да се долее още малко вода и да се изчака супата от нахут да заври отново.

Може да сервираме кремсупата от нахут декорирана с лъжица гъсто мляко и/или наситнен пресен магданоз/копър в края на чинията.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар