Печени зеленчукови кюфтенца по рецепта на г-жа Секулова

Veselina DiVeselina DiНовак32
01/10/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 436
  • Преглеждания за месеца1435
  • Преглеждания за седмицата299
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • тиквички - 3 бр. средно големи
  • чушка - 1 бр. зелена
  • чушка - 1 бр. червена
  • морков - 1 бр. голям
  • лук - 2 - 3 стръка пресен
  • копър
  • магданоз
  • червен пипер - 1ч.л.
  • брашно - 4 - 5с.л. с връх пълнозърнесто
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол - 1ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се настъргват на едро ренде, поръсват се със сол и се оставят да си пуснат сока.

След 15 мин се отцеждат тиквичките и към тях се добавят настърганият морков, нарязаните на ситно червена и зелена чушка, пресен лук, копър и магданоз.

Всички зеленчуци се разбъркват добре! Прибавят се поетапно двете яйца, зехтина, солта, червеният пипер и пълнозърнестото брашно.

С намазнени ръце или лъжица за сладолед се оформят зеленчуковите кюфтенца.

Пекат се в предварително загрята фурна върху хартия за печене на 200°С за около 40 минути!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар