Печени зеленчукови кюфтенца по рецепта на г-жа Секулова

Veselina DiVeselina Di
Новак
3
29
10
25
01/10/2019
"Важно е, когато приготвяте перфектните зеленчукови кюфтенца, да отдадете почит и на автора на рецептата "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 336
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • тиквички - 3 бр. средно големи
  • чушка - 1 бр. зелена
  • чушка - 1 бр. червена
  • морков - 1 бр. голям
  • лук - 2 - 3 стръка пресен
  • копър
  • магданоз
  • червен пипер - 1ч.л.
  • брашно - 4 - 5с.л. с връх пълнозърнесто
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол - 1ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се настъргват на едро ренде, поръсват се със сол и се оставят да си пуснат сока.

След 15 мин се отцеждат тиквичките и към тях се добавят настърганият морков, нарязаните на ситно червена и зелена чушка, пресен лук, копър и магданоз.

Всички зеленчуци се разбъркват добре! Прибавят се поетапно двете яйца, зехтина, солта, червеният пипер и пълнозърнестото брашно.

С намазнени ръце или лъжица за сладолед се оформят зеленчуковите кюфтенца.

Пекат се в предварително загрята фурна върху хартия за печене на 200°С за около 40 минути!

Мултифункционално ренде с 5 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мултифункционално ренде с 5 приставки
28.99 лв.
Виж ››

Оставете работата по подготовката на продуктите за готвене на новото си мултифункционално ренде, вие просто си изберете приставка. Невероятно кухненско пособие, което веднъж попаднало в ръцете на една домакиня, трудно се измъква от тях. Многофункционално ренде за рязане на зеленчуци, плодове, сирене, подправки.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Elenka Ivanova
Elenka Ivanova
29.10.2019 21:37
Благодаря за лесната рецепта. Всички, които ядоха от кюфтетата си облизаха пръстите.
ПП : не сложих само магданоза ;)
0
0