Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Бъркана питка с лимец, орехи и маслини

Бъркана питка с лимец, орехи и маслини

Бъркана питка с лимец, орехи и маслини
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
"Няма месене, няма втасване - само вкусна и полезна питка, приготвена бързо"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 150 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1, 2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • орехи - 1 с.л. натрошени
  • маслини - 4 - 5 бр.
  • риган
  • брашно от лимец - 300 г
  • бакпулвер - 1/2 пакет
  • сода за хляб - 1 голяма щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се сипва прясно мляко, чуква се яйцето и с вилица се разбива добре.

Добавя се захар, сол, олио, натрошени орехи и отново се разбърква да се разтопят.

Накрая сипваме брашното, сода за хляб и бакпулвера. С вилица се бърка на гъста каша - по гъста от тази за кекс.

Сипва се сместа върху хартия за печене в малка кръгла тавичка.

Отгоре се набождат парчета от маслинки и тук-там - орехови ядки, поръсва се риган.

Печем в загрята фурна 180°C до суха клечка около 20-25 минути.

Питката с лимец се изважда от тавата и се разчупва на парчета.

Много е вкусна за хапване тази бъркана питка с лимец!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: