Начин на приготвяне
Нарязваме месото на кубчета, а гъбите на едри шайби. Лука и чесъна нарязваме на дребно. Изтискваме половин лимон и половин портокал, като заделяме сока от тях настрани по-отделно в чашки.
В подходяща по-дълбока тенджерка загряваме 2 с.л. зехтин и 15 г масло и слагаме късчетата месо, разбъркваме и овкусяваме със 2 щипки сол и щипка черен пипер.
Готвим 10-15 минутки на умерен огън, след което добавяме нарязаният лук. разбъркваме добре и готвим на слаб огън около 15-на минутки, като едновременно и задушаваме, като сме поръсили още една щипка сол. Разбъркваме често!
Паралелно сме сгорещили и останалите 20 г масло в дълбок тиган и слагаме гъбите, като след няколко разбърквания овкусяваме със сол и черен пипер на вкус. Добавяме и нарязаният на ситно чесън. Поръсваме с 1-2 щипки мащерка, кой колкото обича.
Месото ни в това време продължава да се готви, като се задушава на слаб огън. Добавяме му горчицата и разбъркваме добре.
След около 7-8 минутки, гъбките ни са почти готови, добавяме 100 мл бульон, сока от 1/2 лимон и сокът от 1/2 портокал, разбъркваме и загряваме котлона на 7-8 степен, да поври мъничко, като овкусяваме със сол и мащерка по желание. Като изври по-голяма част от водата, преместваме получения гъбен сос при месото и готвим на степен 4.
Като се посгъсти ястието, добавяме и готварската сметана 200-250 мл и готвим до готовност 5-6 минутки, степен 4.
Да ви е сладко!