Лесен хляб с тахан

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2944168793
05/10/2019
"Знаете ли как се прави лесен хляб с тахан - вече знаете "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо419
  • Преглеждания за месеца418
  • Преглеждания за седмицата153
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр. /М - размер/
  • сусамов тахан - 200 г
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 пакет
  • вода - 100 мл /при необходимост/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа смесете тахана и счукайте яйцата.

Разбийте добре с миксер и добавете щипка сол и бакпулвер. Отново разбийте, трябва да се получи гъста кексова смес.

Ако бъркането е затруднено и сместа е прекалено гъста, добавете водата.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете до готовност /около 25-30 мин./

Оставете хляба да изстине и консумирайте с удоволствие.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар