Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Лесен хляб с тахан

Лесен хляб с тахан

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Лесен хляб с тахан
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Знаете ли как се прави лесен хляб с тахан - вече знаете"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр. /М - размер/
  • сусамов тахан - 200 г
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 пакет
  • вода - 100 мл /при необходимост/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа смесете тахана и счукайте яйцата.

Разбийте добре с миксер и добавете щипка сол и бакпулвер. Отново разбийте, трябва да се получи гъста кексова смес.

Ако бъркането е затруднено и сместа е прекалено гъста, добавете водата.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете до готовност /около 25-30 мин./

Оставете хляба да изстине и консумирайте с удоволствие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: