Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш с пиле и броколи

Киш с пиле и броколи

Киш с пиле и броколи5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Днес ще готвим киш, но не какъв да е, а най-вкусният - с пиле и броколи"

Необходими Продукти

  • масло - 70 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 300 г +
  • сол - 1 ч.л. равна
  • вода - 3 с л
  • плънка
  • пилешки гърди - 1 бр.
  • броколи - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • готварска сметана - 80 - 100 мл
  • черен пипер
  • кашкавал - 50 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват брашно, масло, вода, сол и яйцето.

Замесва се тесто, увива се с фолио и оставяме в хладилника за 30 минути.

В това време в тенджерка се загрява вода и варим накъсани малки розички от броколи за 4-5 минути.

Изваждат се с решетка и измиваме със студена вода.

Пилешките гърди се нарязват на малки кубчета и сваряваме до готовност с малко сол. Отцеждат се и смесваме с броколите, сол и черен пипер на вкус.

В купа се разбива яйцето, добавя се готварска сметана. Тестото се оформя като плоска питка, може и да се разточи, но може и с пръсти да се оформи по размера на тавичката.

Поставя се в намаслена малка тавичка или купа като мен, като се издига ръбче нагоре.

Кишът се запича във фурната 180°C за 5 минути, изважда се и пълним със плънката, заливаме със сместа и поръсваме кашкавал.

Киш с пиле и броколи се пече за 20 минути на 180°C.

Това е за една порция, за повече просто увеличете продуктите!

Вкусно е и полезно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: