Овчарски пай стъпка по стъпка

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач12962311
09/10/2019
"Всичко подробно сме описали - пригответе го и никой няма да повярва, че ви е за първи път "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо726
  • Преглеждания за месеца726
  • Преглеждания за седмицата227
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, режем лука и моркова на ситно и запържваме в тиган с малко мазнина.

След като омекнат, добавяме грах и кайма и запържваме още. Към края добавяме един домат, нарязан на малки кубчета, и прибавяме сол и черен пипер.

Сварените картофи ги намачкваме хубаво и добавяме вътре сметана, може и мляко още, прибавяме сол и бял пипер и разбъркваме добре.

Взимаме тава за печене изсипваме сместа с каймата вътре и с вилица хубаво натискаме, за да стане гладко и добавяме разбърканите картофи със сметана (картофено пюре).

Печем овчарския пай на 180 градуса за около 30 минути. Отгоре поръсваме рендосан кашавал и печем нашия овчарски пай стъпка по стъпка още за 10 минути.

Сервираме запеканката с кайма топла.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар