Сочен шоколадов сладкиш без яйца

14/10/2019
"Ако искате да хапнете наистина сочен шоколадов сладкиш, липсата на яйца не може да ви спре "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 914
  • Преглеждания за месеца2744
  • Преглеждания за седмицата117
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бакпулверът и содата се размесват с брашното.

Всички съставки за шоколадовия сладкиш се смесват и се разбиват с миксер.

Сместа се изсипва в тава с диаметър 30 см, намазана с олио и посипана с брашно.

Пече се в предварително загрята фурна с вентилатор на 170-180 градуса 30 минути или до суха клечка.

След изваждане от фурната сладкишът се оставя да изстине напълно, след което се нарязва.

Приготвя се заливката, като продуктите за нея се смесват и се слагат в микровълновата за 2 мин, докато заврат и шоколадът се разтопи.

С горещата шоколадова заливка се полива равномерно студеният сладкиша без яйца.

Препоръчително е този сочен шоколадов сладкиш без яйца да престои една нощ в хладилника, защото става по-вкусен.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар