Индийска яхния с леща

Ivi  VaccaIvi Vacca
Новак
144
31
306
15/10/2019
"Щом лещата е по индийски, ние няма какво да добавим - само хапваме с апетит и препоръчваме "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 520
  • Преглеждания за месеца221
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, леко сваряваме лещата за около 5 минути с две чаши вода и оставяме настрана.

Нарязваме лука, червената пиперка, скилидките чесън, чили чушката, пресния джинджифил и целината.

В тиган със зехтин (2 с.л.) запържваме нарязаните лук, чушка и пиперка за около 5 мин. След това добавяме, кърито и куркумата, разбъркваме за кратко и дърпаме от котлона.

Изсипваме запържените зеленчуци и подправки в лещата, като добавяме целината, чесъна, смлените зрънца карамфил, индийското орехче, джинджифил, сол и черен пипер.

Изсипваме останалия зехтин. Варим до готовност на лещата или около 10 минути.

Когато яхнията от леща е готова, поръсваме с нарязан магданоз.

Тази индийска яхния с леща е невероятно вкусна.

Надявам се да ви хареса моята рецепта - вкусна и здравословна.

Приятно приготвяне!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар