Индийска яхния с леща

Ivi  VaccaIvi Vacca
Готвач
238
2k
647
572
15/10/2019
"Щом лещата е по индийски, ние няма какво да добавим - само хапваме с апетит и препоръчваме "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 350
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, леко сваряваме лещата за около 5 минути с две чаши вода и оставяме настрана.

Нарязваме лука, червената пиперка, скилидките чесън, чили чушката, пресния джинджифил и целината.

В тиган със зехтин (2 с.л.) запържваме нарязаните лук, чушка и пиперка за около 5 мин. След това добавяме, кърито и куркумата, разбъркваме за кратко и дърпаме от котлона.

Изсипваме запържените зеленчуци и подправки в лещата, като добавяме целината, чесъна, смлените зрънца карамфил, индийското орехче, джинджифил, сол и черен пипер.

Изсипваме останалия зехтин. Варим до готовност на лещата или около 10 минути.

Когато яхнията от леща е готова, поръсваме с нарязан магданоз.

Тази индийска яхния с леща е невероятно вкусна.

Надявам се да ви хареса моята рецепта - вкусна и здравословна.

Приятно приготвяне!

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар