Бамя с домати и чесън на тиган

Румяна С.Румяна С.Новак482774
16/10/2019
"Да се приготви вкусна баня никак не е трудно, трудно е да си сипете само по една порция и да не повторите "
Приготвяне20 мин.
Готвене18 мин.
Общо38 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо126
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бамя - 500 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • зехтин /олио - 2 с.л.
  • домати - 2 бр. по меки
  • куркума - 1 ч.л.
  • чили - по желание, на прах
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате старателно бамята. Бамята се почиства от дръжките и се нарязва на парчета по 2 см. Лукът се реже на тънки ивици, чесънът на ситно.

Доматките ги измиваме, обелваме и нарязваме на ситно или настъргваме на ренде.

В голям тиган загряваме мазнината. Прибавяме лука и чесъна и задушаваме за 3-4 минутки. Поръсваме с чилито, червения пипер и куркумата, като разбъркваме 2-3 мин.

Добавяме нарязаната на парчета бамя и готвим 2-3 минутки, като разтърсваме тигана няколко пъти.

Добавяме и доматите, готвим на силен огън няколко минути. Добавяме 1/2 ч.ч. вода и след няколко минутки похлупваме с капак и оставяме да се задушава на слаб огън 10-тина минути, докато бамята омекне.

Овкусете бамята яхния със сол и сервирайте.

Да ви е сладко с тази бамя с домати и чесън на тиган!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар