Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш Дунавски вълни

Сладкиш Дунавски вълни

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Сладкиш Дунавски вълни2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
10
"Невероятен сладкиш, които носи блаженство на небцето и душата!"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 175 г
  • олио - 175 мл
  • прясно мляко - 175 мл
  • брашно - 350 гр
  • бакпулвер - 3 ч.л.
  • какао - 1 с.л.
  • мляко - 1 с.л.
  • вишни - 1 буркан, отцедени
  • за крема
  • пудинг - 1 пакетче ванилия
  • мляко - 400 мл
  • захар - 2 с.л.
  • масло - 250 г
  • за глазурата
  • шоколад - 200 г черен
  • шоколад - 2 с.л. течен
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете маслото да се размекне, нарязано на парченца.

Разбъркайте пудинга с 50 мл мляко и захарта. Сложете останалото мляко да заври и прибавете пудинга при непрекъснато бъркане. Щом пак кипне и се сгъсти, пресипете крема в друга купа, покрийте с фолио, за да не образува коричка и оставете да изстине.

За блата разбийте яйцата със захарта, постепенно добавете олиото и накрая пресятото брашно с бакпулвера, редувайки го с млякото.

Сипете половината тесто в подмезнена и застлана с хартия за печене тавичка. Останалата смес разбъркайте с какаото и млякото. Внимателно излейте кафявата смес върху бялата. Отгоре разпределяте вишните и пъхнете сладкиша да се изпече в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 30 минути. След това извадете сладкиша върху решетка и оставете да се охлади.

Разбийте размекнатото масло на крем и започнете да добавяте лъжичка по лъжичка от охладения пудинг при непрекъснато разбиване.

След като блатът е напълно изстинал, разпределете крема отгоре и сложете сладкиша в хладилника. За глазурата разтопете шоколада на водна баня и го разбъркайте с течния шоколад и маслото.

Поизстиналата глазура разпределете върху сладкиш Дунавски вълни и върнете в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
520
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Дунавски вълни отведете към света на сладкото изкушение.
14.05.2016 21:29
1
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Страхотна рецепта,ще опитам в най-скоро време.
14.05.2016 20:25
Monika Ivanova
Monika Ivanova
ама много са красиви тези вълни, пък и като живееща на Дунава ще е грях да не го направя
14.05.2016 20:05
2
Владо
Владо
Супер е , Любима рецепта ми е : )
13.12.2014 15:46
1
Polinna
Polinna
Хич не ме бива в десертите, но толкова вкусно изглежда!Определено ще се опитам да го направя, дано се получи. Моите адмирации за прекрасната рецепта :)
Поздрави
24.03.2014 14:31
Petya Angelova
Petya Angelova
Това е блаженство за небцето!Невероятен е!!!!!!!!
24.03.2014 12:34
кармелита
кармелита
Ъммм включи ли печката?При мен помогна!
Иначе за десета...много хубав ми стана,децата се влюбиха в него!Чудесен десерт!
06.07.2013 10:53
8
1
олеоле
олеоле
аз го направих но не ми се изпече грам,1 час го пекох и не се изпече
05.07.2013 15:13