Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински джолан със зеленчуци в гювеч

Свински джолан със зеленчуци в гювеч

Свински джолан със зеленчуци в гювеч
Снимка: Полина Станчева
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
4
"Хубавите неща искат време, което в конкретният случай е малко над 200 минути и ВСЯКА от тях си заслужава"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • сланина - 150 - 200 г
  • картофи - 1 кг (дребни)
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 2 глави (големи)
  • червени чушки - 2 бр.
  • люти чушки - 2 - 3 бр. по желание
  • сол
  • червен пипер
  • зехтин
  • мед
  • бяло вино
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джолана го мажа със смес от сол, червен пипер, зехтин и мед, и заливам обилно с бяло вино да се маринова - минимум за един час.

Мия зеленчуците и режа всичко на едро, картофите ги слагам цели, посолявам със сол, черен пипер и червен пипер, добавям стрък пресен розмарин, заливам със струйка зехтин и обърквам всичко.

Вадя джолана от маринатата и го слагам върху зеленчуците, режа сланината на по-дебели ленти и покривам джолана с нея, заливам с малко от виното - около 200 мл и пека на 160 градуса в режим вентилатор за 3. 5 часа.

На втория час може да проверите месото и да прецените дали иска още, лично на мен ми отнема минум 3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivelina
Ivelina
Изключително вкусно!Поздравления!
17.10.2019 11:36
1