Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Плетен бутер щрудел с ябълки и орехи

Плетен бутер щрудел с ябълки и орехи

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Плетен бутер щрудел с ябълки и орехи
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Приготвя се за минути и е толкова ефектен - идеалният десерт за всяка празнична трапеза"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 бр. лист правоъгълен (300 г)
  • ябълки - 2 бр. малки
  • орехи - шепа едро зарязани
  • канела - 1 ч.л.
  • галета - 1 - 2 с.л.
  • лимонов сок
  • кафява захар - 2 с.л.
  • прясно мляко - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете ябълките на малки парченца. Полейте ги със сока на един лимон, поръсете с кафявата захар и канелата. Сложете нарязаните орехи. Объркайте добре продуктите.

Върху парче хартия за печене разстелете бутер тестото. С остър нож нарежете ленти широки около 1 см. в двата срещуположни края като стигнете до средата на листа. В единия ненарязан срещуположен край разстелете плънката.

Покрийте с другия ненарязан край. Започнете да плетете, като вземате първо една лента от единия край и кръстосате с друга от срещуположния.

Намажете изплетения щрудел с прясно мляко.

Изпечете щрудела на 200 градуса в предварително загрята фурна за 5 мин. след което намалете на 180 градуса и довършете печенето до приятен загар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: