Солен кекс със спанак и извара

22/10/2019
"Чудесна идея е да поднесете този солен кекс с айрян, не мислите ли така "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо683
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се загрява олио и се задушва ситно нарязан лук да омекне.

Добавя се замразен спанак, разбърква се, да се разтопи, и се смеси с лука.

Сваля се от котлона и прехвърлям в друг съд да се охлади по-бързо.

В купа се разбиват яйцата с малко сол и черен пипер. Добавям извара, разбърквам добре. Прибавя се охладеният спанак и брашното с бакпулвера.

Отново се разбърква да се получи като кексово тесто и сипваме в тавичка с диаметър 24 см намазнена с мазнина.

Печем соления кекс в загрята фурна 180°C, докато сместа стегне около 25-30 минути.

Изважда се и след 5 минути се нарязва и сервира.

Много вкусно и бързо се приготвя този солен кекс със спанак и извара!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар