Начин на приготвяне
Киселото мляко се смесва със сока от половината портокал и половината лимон. В тази смес пилешките гърди престояват 1 нощ в хладилник. Ако месото е твърде дебело, може да се разполови надлъжно на две.
Маринованото пилешко на другия ден се измива под течаща вода и хубаво се подсушава.
В тиган се загряват маслото и зехтина на умерен огън заедно с шушулките кардамон, леко сплескани, така че да се разтворят и пуснат аромат.
Месото се запечатва до лек загар от двете страни в мазнината и тогава върху него се изстискват соковете от другите половинки цитруси и се поръсва със сол и пипер.
Тиганът се захлупва и месото се готви около 10-12 минути, като от време на време може да се обръща. Следи се сосчето да не се редуцира прекалено и ако това се случва, се добавя още портокалов сок.
Готовото пилешко с портокал на тиган се поднася топло.
Добър апетит!