Карфиол на фурна с Бешамел и шунка

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
331
50
391
1
22/10/2019
"Следващият път, когато се чудите как да направите страхотно първо впечатление, заложете на тази рецепта за карфиол на фурна с Бешамел и шунка - няма да съжалявате "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 181
  • Преглеждания за месеца464
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

  • карфиол - 1 кг
  • шунка - 150 г
  • паремзан - 50 г настъргаб
  • сол
  • лимон
  • за бешамела
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • краве масло - 60 г
  • индийско орехче - щипка
  • сол
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Накъсайте карфиола на розички. Сложете го в подсолена вряща вода с парченце лимон. Сварете до омекване.

Прецедете сварения карфиол и го сложете в подмазана с 2-3 с.л. зехтин тавичка.

Върху него сложете парчета тънко нарязана варена шунка.

В тенджерка разтопете кравето масло. Запържете в него две супени лъжици брашно. Излейте изведнъж СТУДЕНОТО прясно мляко. Посолете с щипка сол.

Започнете да бъркате веднага с телена бъркалка, докато Бешамелът се сгъсти. Оставете го по-рядък, ако е необходимо, налейте още малко прясно мляко.

Готовият Бешамел подправете с щипка настъргано индийско орехче.

Залейте карфиола. Поразтръскайте тавичката, за да се овкуси зеленчукът. Поръсете с настърган пармезан.

Изпечете на 180 °C в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар. Продуктите са сготвени и не е необходимо много печене.

Сервирайте карфиола на фурна с бешамел и шунка топъл!

Ястието е много вкусно, струва си да опитате!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар