Десерт с тиквен крем

Sonya SimeonovaSonya SimeonovaНовак36833
23/10/2019
"Този десерт с тиквен крем е истинско произведение на изкуството в чиния - а, вие, искате ли малко "
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо844
  • Преглеждания за месеца637
  • Преглеждания за седмицата53
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • кори за баклава - 6
  • тиква - 1 ч.ч. сурова, нарязана на парчета
  • захар - 5 с.л.
  • пудинг - 1 малко пакетче ванилия dr. Oetker
  • прясно мляко - 150 мл
  • масло - 2 с.л.
  • За украсите
  • дулсе де лече - 4 с.л.
  • течен шоколад - 4 с.л.
  • шоколад - 8 с.л. настърган на ситното ренде
  • шоколадови топчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите за баклава слагам една върху друга и разрязвам по дължина на четири, така че да се получат 24 ленти. Вземам три така нарязани ленти кори и увивам върху картонена ролка от алуминиево фолио, покрита с алуминиево фолио, и намазана с масло на разстояние едни от други.

Пека в предварително загрята фурна на 200 градуса до леко зачервяване.

Изваждам навитите и изпечени ленти внимателно от ролката и оставям да изстинат върху поднос.

През това време на котлона в тенджера слагам парчетата тиква, маслото, захарта и 1/2 ч.ч. вода и оставям на среден огън до омекване на тиквата, като от време на време разбърквам, а ако е нужно - добавям и още малко вода.

Като е омекнала тиквата, изваждам внимателно 2-3 парчета за украса, а останалото намачквам с вилица на пюре така, както си е в тенджерата. В друга тенджера наливам прясното мляко и веднага изсипвам пудинга.

Бъркам непрекъснато до сгъстяване с телена бъркалка. Свалям от котлона и прибавям към него пюрираната тиква. Оставям да изстине напълно и слагам в хладилник да се стегне за около 15 минути, след което пресипвам крема в пош.

Леко загрявам в микровълнова поотделно дулсе де лече-то и течния шоколад. Пресипвам ги в малък пош и правя украсата на чинията, отгоре поръсвам с настъргания шоколад. Върху тях слагам по две от навитите изпечени ленти кори за баклава в чиния и ги пълня с тиквения крем.

Доукрасявам десерта с тиквен крем с мънички парченца тиква, шоколадови топчета и настърган шоколад.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител Ivi  Vacca
Разкошна презентация на вкусната ви рецепта!Поздравления!
0
0
Sonya Simeonova
Sonya Simeonova
31.10.2019 13:29
Благодаря!
1
0