Мокър кейк с какао

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
436
5k
1k
998
2
23/10/2019
"Тук мокрия кекс не е дефект, а търсен ефект - затова хич не му се притеснявайте "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 246
  • Преглеждания за месеца3276
  • Преглеждания за седмицата129
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

  • за кексовата смес
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • лимонада - 6 с.л. или газирана вода
  • олио - 6 с.л.
  • ванилия - 2 прахчета
  • за сиропа
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • краве масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счупете яйцата. Добавете захарта и разбийте с миксер до получаване на гладък крем.

Пресейте брашното с двете ванилии и щипка сол. Добавете го на малки порции към яйчената смес, като бъркате внимателно отдолу нагоре, за да не спадне сместа.

Излейте 6 супени лъжици лимонада или газирана вода и 6 супени лъжици слънчогледово олио. Хомогенизирайте добре кексовата смес.

Подмажете кръгла форма за кекс с краве масло и посипете с галета.

Излишната изтръскайте. Изсипете разбитата смес. Изпечете кейкa на 180°C в предварително загрята фурна за около 25-30 мин.

Изчакайте 5 мин, преди да обърнете формата, и извадите кекса. Охладете на решетка.

В малка тенджерка налейте една чаена чаша вода, добавете захарта и пресятото какао. Сварете сиропа, след кипване около 5 мин.

Отстранете съда от котлона и добавете кравето масло. Разбъркайте, докато се разтопи. С молив направете дупки в кекса. В тях излейте охладения сироп.

Поръсете мокрия кекс с пудра захар. Кейкът е винаги сполучлив и много вкусен!

Да и е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар