Начин на приготвяне
Обелен морков и лук се нарязват, лук на ситно, морков се рендосва на едро.
В тиган се загрява олио, задушваме лук и морков, поръсени със сол, черен пипер и риган. След 2 минути прибавяме отцедени гъби, да се запържат и те, докато изври водата.
Сварява се ориз до готовност и отцеждаме добре.
Смесва се с лукът, морков и гъби и сваляме от котлона. Луканката се обелва и нарязва на малки парчета, също се смесва с зеленчуците и разбъркваме да се смесят.
Разбиват се яйцата със сол, черен пипер и магданоз. Добавя се прясно мляко и смесваме с пълнежа.
В тава 24 см, намазана с олио, сипваме сместа за фритата, отгоре се поръсва с настърган кашкавал и печем в загрята фурна 180°C, докато стегне сместа за 12-15 минути, и изваждаме.
Нарязваме и сервираме оризовата фритата много, много е вкусно с пресни зеленчуци !