Начин на приготвяне
Почистваме семките на чушките като внимателно изрязваме капачето им.
Нарязваме лука на ситно. Доматите обелваме и настъргваме. Сипваме половината от мазнината в сгорещен съд и я загряваме. Запържваме до златисто половината от лука, добавяме доматите и ориза. Поръсваме с червен пипер, черен пипер и сол на вкус и заливаме с 1 ч.ч. вода.
Оставяме готовата смес да поври 6-7 минути на умерен огън. Пълним чушките и ги изпържваме в останалата мазнина.
Изпържените пълнени чушки се редят в широк съд. Заливат се с остатъка от доматите и лука, долива се 1 ч.ч. вода и се варят на тих огън до сгъстяване на соса.
Поднасят се топли поръсени с магданоз.
Коментари