Печено пиле по френски

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Печено пиле по френски2 / 2
14/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-6
"Отворихме най-добрата френска книга с рецепти и избрахме тази специално за вас"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. голямо
  • гъби - 300 г печурки (може и други)
  • сланина - 150 г резени
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натриваме почистеното пиле със сол и черен пипер и отвън и отвътре.

Нарязваме гъбите на ситно и ги задушаваме до омекване в малко мазнина. Поръсваме с пресен, ситно нарязан магданоз и с така приготвената смес пълним пилето.

Пълненото пиле покриваме с резените сланина, връзваме ги с конец и печем всичко в умерена фурна до омекване на месото.

Може да се поднесе с гарнитура задушени картофи или салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: