Пшеничено-ръжена фокача със зеленчуци

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
440
5k
1k
1k
2
31/10/2019
"Здравословна зеленчукова фокача - толкова красива, че можеш да се взираш в нея с часове, не да я хапваш - жалко, че трябва, но просто е толкова вкусна... "
Приготвяне25 мин.
Готвене12 мин.
Общо37 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо440
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте двете брашна в купа.

В топлата вода разтворете маята с половин чаена лъжичка захар. Излейте при брашното, добавете две с.л. зехтин. Замесете меко тесто и когато се оформи добавете солта.

Месете още около 10 мин. Сложете тестото в купа, намажете го със зехтин, за да не изсъхва, покрийте с парче найлон и кърпа. Оставете купата на топло, докато тестото удвои обема си.

Докато тестото втасва нарежете зеленчуците. Посолете ги леко за да омекнат. Може да използвате зеленчуци по ваш вкус, не са задължителни тези.

Щом тестото е готово разточете на парче хартия за печене. Наредете зеленчуците на фантазия. С четка ги намажете със зехтин.

Прехвърлете в тава и оставете 30 мин. за да се отпусне тестото. Изпечете фокачата на 200 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 10-12 мин.

Извадете от фурната и веднага хапнете!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Зорица
Зорица
31.10.2019 12:11
Красота!!! Радост за очите, сигурна съм и за небцето! :)
1
0
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
31.10.2019 15:40
Благодаря, Зорица! ❤
1
0
Ivi  Vacca
Ivi Vacca
31.10.2019 12:03
Еха , прекрасна се е получила Фокачата ! Поздравления !
0
0
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
31.10.2019 15:41
Сърдечно благодаря, Иви! ❤
1
0