Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Пшеничено-ръжена фокача със зеленчуци

Пшеничено-ръжена фокача със зеленчуци

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Пшеничено-ръжена фокача със зеленчуци
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
31/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
37 мин.
Порции
4
"Здравословна зеленчукова фокача - толкова красива, че можеш да се взираш в нея с часове, не да я хапваш - жалко, че трябва, но просто е толкова вкусна..."

Необходими Продукти

  • бяло брашно - 200 г
  • ръжено брашно - 100 г
  • вода - 180 мл
  • мая - 10 г от кубче
  • зехтин - 2 с.л.
  • захар - 1/2 от чаена лъжичка
  • сол - 1 ч.л.
  • за гарниране
  • праз
  • чушки - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • червен лук
  • маслини
  • аншоа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте двете брашна в купа.

В топлата вода разтворете маята с половин чаена лъжичка захар. Излейте при брашното, добавете две с.л. зехтин. Замесете меко тесто и когато се оформи добавете солта.

Месете още около 10 мин. Сложете тестото в купа, намажете го със зехтин, за да не изсъхва, покрийте с парче найлон и кърпа. Оставете купата на топло, докато тестото удвои обема си.

Докато тестото втасва нарежете зеленчуците. Посолете ги леко за да омекнат. Може да използвате зеленчуци по ваш вкус, не са задължителни тези.

Щом тестото е готово разточете на парче хартия за печене. Наредете зеленчуците на фантазия. С четка ги намажете със зехтин.

Прехвърлете в тава и оставете 30 мин. за да се отпусне тестото. Изпечете фокачата на 200 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 10-12 мин.

Извадете от фурната и веднага хапнете!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Красота!!! Радост за очите, сигурна съм и за небцето! :)
31.10.2019 12:11
1
1
Покажи всички подкоментари
Ivelina
Ivelina
Еха , прекрасна се е получила Фокачата ! Поздравления !
31.10.2019 12:03
1
Покажи всички подкоментари