Пиле с карфиол в сметанов сос

31/10/2019
"Ястие, за което винаги ще намерите още малко място, с главен герой - пилето "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 225
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се измива, накъсва се на розички и се бланшира в подсолена вода за 10 минути.

Пилешкото филе се измива и нарязва на кубчета. След това се запържва до златисто в маслото.

Когато е готово към него се добавя настърганият чесън и заквасената сметана. 2-3 минути след това се добавят и прясното мляко, солта, черния пипер, магданозът.

Оставяме да поври 5 минути и добавяме карфиола и настъргания кашкавал.

Прехвърляме в тавичка и слагаме във фурната за 15 минути. Накрая поръсваме с кашкавал и запичаме до златисто. Страхотна запеканка!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар