Начин на приготвяне
Нарежете лука на тънки ивици и сложете в дълбока купа заедно със свинските котлети. Залейте с виното и хубаво разбъркайте, за да попадне лукът между месото.
Оставете за 1 денонощие в хладилник.
Тази стъпка е необходима поради това, че тази пържола е бедна на мазнина и има нужда от предварително мариноване. Разбира се, не е абсолютно задължително, но е препоръчително, а котлетите по този начин ще придобият още по-хубав вкус.
Когато дойде време да ги приготвяте, ги извадете от маринатата, подсушете леко и подредете върху голяма дъска за рязане (може и да ги начукате с дървено чукче). Натъркайте хубаво с черен пипер и кимион и оставете да се отпуснат на стайна температура 20 минути.
Загрейте тиган с малко олио или зехтин на силен огън и чак когато се е загрял максимално, положете котлетите.
Печете за минута-две от всяка страна или малко повече, ако са по-дебели. Ориентирайте се по загара - не трябва да става много тъмен.
Докато не се изпече котлета от едната страна, не го обръщайте от другата. Множество обръщания биха изсушили месото.
Готовите бързи, лесни и крехки свински котлети сервирайте на момента, като чак накрая ги поръсите със сол и по желание малко зехтин.
Гарнирайте със свежа салата, картофки, вкусен сос или печени зеленчуци.
Съветвам ви да консумирате месото, докато е горещо (не просто топло, а наистина горещо), защото изстивайки, става по-сухо.
Добър апетит!