Крехки свински котлети

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Крехки свински котлети6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Сочни и ароматни свински котлети - хапвайте, докато още парят"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 8 бр. около 1 кг
  • бяло вино - около 500 мл (за мариноване на месото)
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1 с.л. или на вкус, прясно смлян
  • кимион - 4 щипки, млян
  • сол - на вкус
  • зехтин - 2 с.л.+ за поръсване (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на тънки ивици и сложете в дълбока купа заедно със свинските котлети. Залейте с виното и хубаво разбъркайте, за да попадне лукът между месото.

Оставете за 1 денонощие в хладилник.

Тази стъпка е необходима поради това, че тази пържола е бедна на мазнина и има нужда от предварително мариноване. Разбира се, не е абсолютно задължително, но е препоръчително, а котлетите по този начин ще придобият още по-хубав вкус.

Когато дойде време да ги приготвяте, ги извадете от маринатата, подсушете леко и подредете върху голяма дъска за рязане (може и да ги начукате с дървено чукче). Натъркайте хубаво с черен пипер и кимион и оставете да се отпуснат на стайна температура 20 минути.

Загрейте тиган с малко олио или зехтин на силен огън и чак когато се е загрял максимално, положете котлетите.

Печете за минута-две от всяка страна или малко повече, ако са по-дебели. Ориентирайте се по загара - не трябва да става много тъмен.

Докато не се изпече котлета от едната страна, не го обръщайте от другата. Множество обръщания биха изсушили месото.

Готовите бързи, лесни и крехки свински котлети сервирайте на момента, като чак накрая ги поръсите със сол и по желание малко зехтин.

Гарнирайте със свежа салата, картофки, вкусен сос или печени зеленчуци.

Съветвам ви да консумирате месото, докато е горещо (не просто топло, а наистина горещо), защото изстивайки, става по-сухо.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: