Оригинални козуначени коминчета – Трделник

Sonya SimeonovaSonya SimeonovaНовак521758
05/11/2019
"Козуначени коминчета за шампиони - един по-забавен начин да поднесете закуската "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо288
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 700 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 150 мл
  • краве масло - 50 г + за намазване на рулата
  • захар - 1 ч.ч. + за поръсване
  • суха мая - 1 пак.
  • олио - 50 мл.
  • филирани бадеми - за поръсване
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се затопля леко в тенджера и се прибавя маслото до разтопяване.

Яйцата и захарта се разбиват до побеляване. Брашното се пресява два или три пъти. Брашното се слага в купа, прибавят се маята и солта, разбърква се, прави се кладенче и се добавят двете смеси - яйчената и с млякото.

Замесва се меко тесто, което се оставя за няколко минути да се отпусне под кърпа на топло, след което разточвам и се режат ленти с дебелина около 1/2 сантиметър.

Картонената кора от алуминиево фолио се увива в пекарска хартия, намазва се с разтопено масло и върху нея се навива лента от тестото спираловидно, поръсва се със захарта и бадемите, закача се по 1 кламер в краищата от двете страни и се закача на решетката на фурната.

При наличие на грил шиш във фурната, козуначените коминчета – Трделник се закачат там.

Печете козуначените коминчета в предварително загрята фурна на 250 градуса до получаване на златиста коричка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар