Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Класически омлет по турски

Класически омлет по турски

Класически омлет по турски
Снимка: Илиана Първанова
3 / 13
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Нека да видим дали ще ви хареса начина, по който се приготвя омлет в турската кухня"

Необходими Продукти

  • За омлета
  • яйца - 3 бр.
  • магданоз - 1 шепа нарязан на ситно
  • хималайска сол - 1/3 ч.л. на вкус
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • кимион - 1/3 ч.л.
  • шарлан - за пържене
  • За зеленчуковата плънка
  • чери домати - 1 шепа (нарязани на половинки)
  • чушки - 1 бр. червена
  • спанак - 1 шепа нарязан
  • царевица - 3 - 4 с.л. от консерва
  • сирене - 1 шепа натрошено
  • За украса
  • пресен лук - няколко стръка, нарязани
  • чери доматчета - 1 шепа цели
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме със зеленчуците, като чери доматчетата измиваме и нарязваме на половинки. Чушката и спанака нарязваме на ситно и смесваме всичко заедно с царевицата.

В отделен съд разбъркваме 3 яйца и след това добавяме на ситно нарязан магданоз, както и подправките – хималайска сол на вкус, черен млян пипер и кимион.

В тиган с незалепващо покритие сипваме шарлан, а след малко и яйчената смес. Разстиламе зеленчуковата плънка, само върху половината от омлета, и поръсваме с натрошено сирене.

След като другата половина може да се отлепя от тигана, я сгъваме върху зеленчуците. Омлетът със зеленчуци е готов, когато яйцата придобият красив златист цвят, и сме сигурни, че и отвътре яйчената смес е готова.

Сервираме омлета по турски в голяма разлята чиния, като поръсваме с нарязани на ситно – зелени перца пресен лук, и украсяваме с цели чери доматчета!

Поднасяме топло!

Красив и богат на вкусове, а и много лесен и бърз за приготвяне (само около 15-20) омлет по турски!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: