Свинско печено по баварски

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф80724511011
08/11/2019
"Знаете ли с какво най-много върви свинското печено по баварски, освен с картофено пюре - с чаша студена тъмна бира "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо923
  • Преглеждания за месеца923
  • Преглеждания за седмицата81
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свински гърди - 700 г
  • тъмна бира - 200 мл
  • мед - 1 с.л.
  • боровинки - 40 г
  • мащерка - 3 - 4 стръкчета
  • салвия - 5 листенца, прясна билка
  • червен лук - 50 г
  • лимони - 2 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • масло - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако месото ви не е предварително нарязано или е на големи късове, нарежете го на флейки.

В подходяща овална чиния подреждам флейките, като ги овкусявам със сол и черен пипер.

За приготвянето на маринатата загряваме в дълбок тиган маслото и зехтина.

Мазнината ароматизираме с листенцата салвия и стръкчетата свежа мащерка.

След като тя се охлади, отстраняваме билките и поставяме свинските флейки.

Разбъркваме ги добре. Към тях прибавяме меда, бирата, сока от ½ лимон и стритите на едро плодчета боровинки.

Оставяме месото да престои 30 -40 минути в тигана.

През това време нарязваме червения лук на полумесеци, а скилидките чесън на шайби.

Връщаме месото и го подреждаме с същата чиния. Част от марината, останала в тигана запазваме.

Между флейките прибавяме нарязаните лук и чесън, както и резени лимон.

Покриваме съда с фолио за свежо съхранение и го оставяме в хладилник за 24 часа.

Преди запичането на месото отстраняваме чесъна и резените лимон.

Печем на грил тиган от двете страни, докато месото не се карамелизира.

Поставяме изпечените флейки в чиния и покриваме с алуминиево фолио.

Загряваме марината, докато соса не се редуцира.

Гарнираме свинското печено по баварски с картофено пюре, резени лимон за свежест, полято със соса.

Поднасяме порцията печено свинско с тъмно пиво.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар