Ябълкова бутер крем пита

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
477
5k
1k
1k
3
09/11/2019
"Десерт с ябълки, който ще ви остави без думи - просто защото ще бъдете заети да го хапвате "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции18
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 117
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на малки парченца ябълките. Сложете ги в тенджерка, добавете 1 с.л. бяло вино, 1 с.л. ром, 1 с.л. лимонов сок, 1 ч..л. канела и 4 с.л. кафява захар.

Сложете съда на котлона и гответе, докато ябълките омекнат или около 10 мин. Отстранете от котлона и охладете.

В друга тенджерка излейте прясното мляко, добавете разбитите със захар жълтъци, брашното, ванилията и настърганата лимонова кора.

Сложете съда на котлона и започнете веднага да бъркате, докато кремът се сгъсти. Отдръпнете съда и охладете.

На дъното на тава 22 см застелете хартия за печене.

Поставете единия бутер лист. Надупчете дъното с вилица. Изсипете половината от крема, подравнете и отгоре разстелете ябълковата плънка.

Изсипете върху нея останалия крем и подравнете. От другия бутер лист си изрежете капаче, колкото да покрие крема.

Поставете го върху него, а краищата на първия лист прегънете на красиви дипли. Намажете тестото с прясно мляко.

По желание може да поръсите крем питата с кристална захар. Изпечете ябълковата бутер крем пита с крем на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар.

Охладете ябълковия сладкиш напълно, преди да нарежете и да ви е сладко!

Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
11.07 лв.
Виж ››

Дайте воля на въображението си и пригответе весели, закачливи и майсторски гарнирани сладки с този лесен за използване с една ръка щприц и многобройните му приставки

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Marieta Dzherekarova
Marieta Dzherekarova
27.03.2020 10:35
Стана невероятно вкусна!!!
0
0
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
27.03.2020 11:13
Да ви е сладко, Мариета!
0
0
Todorova Denny
Todorova Denny
20.01.2020 15:15
Страхотна рецепта! Особено сполучливо се получи поднесена с топка ванилов сладолед.
0
0
Kristine Tenova
Kristine Tenova
12.11.2019 23:21
прекрасна езенна рецепта
0
0