Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Петифури с ябълки и крем

Петифури с ябълки и крем

Петифури с ябълки и крем
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
20
"Почерпете приятели, близки или колеги с най-вкусните петифури с ябълки и крем на света"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • краве масло - 3 с.л. меко
  • брашно - 350 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 к.л.
  • ябълки - 2 бр. на парчета
  • крем
  • маскарпоне
  • течна сметана
  • заквасена сметана
  • пудра захар
  • сладкарска боя - на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата в купа със захарта. Добавя се меко масло, канела джинджифил, парченца обелена ябълка и накрая брашното с бакпулвера. Разбърква се гъсто тесто.

С лъжица се сипва върху хартия за печене на малко разстояние в голямата тава от печката. При печене се сливат и получаваме като блат.

Печем в загрята фурна 180°C около 20-25 минути до леко златисто.

Изваждат се и с чаша се изрязват кръгчета, излизат 20-22 броя. Оставяме да се охладят.

Приготвя се кремът, при мен остана 1 ч.ч. от сладкиша, но може да си приготвите с малко количество от посочените продукти, разбити с вилица.

Оцветява се с разредена сладкарска боя, смесена с крема.

С пош върху всяка бисквитка се шприцова роза, отгоре захарна перличка и поръсваме петифурите с настърган шоколад.

Тези петифури с ябълки и крем са чудесни за почерпка на колежките!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: