Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата в купа със захарта. Добавя се меко масло, канела джинджифил, парченца обелена ябълка и накрая брашното с бакпулвера. Разбърква се гъсто тесто.
С лъжица се сипва върху хартия за печене на малко разстояние в голямата тава от печката. При печене се сливат и получаваме като блат.
Печем в загрята фурна 180°C около 20-25 минути до леко златисто.
Изваждат се и с чаша се изрязват кръгчета, излизат 20-22 броя. Оставяме да се охладят.
Приготвя се кремът, при мен остана 1 ч.ч. от сладкиша, но може да си приготвите с малко количество от посочените продукти, разбити с вилица.
Оцветява се с разредена сладкарска боя, смесена с крема.
С пош върху всяка бисквитка се шприцова роза, отгоре захарна перличка и поръсваме петифурите с настърган шоколад.
Тези петифури с ябълки и крем са чудесни за почерпка на колежките!