Начин на приготвяне
Подгответе си зеленчуците, като почистите моркова и пресния чесън и ги нарежете на пръчици с дължина около 4 см.
Фините зелени аспержи нямат нужда от белене, тях само измийте, подсушете и нарежете на същите по дължина парченца.
Отстранете от тях само твърдият, жилав участък в основата.
Гъбите почистете с влажна кърпа и накълцайте на едро.
В широк тиган загрейте на силен огън олиото и сотирайте първо морковите и чесъна.
Преди да омекнат, сложете гъбите и аспержите, като се стараете зеленчуците да са разпределени равномерно, а не на купчинки.
След 2-3 минути, когато започнат да хващат загар, но отвътре са леко хрупкави и свежи, налейте соевия сос, разбъркайте за минута и дръпнете от огъня.
Сервирайте печурките по азиатски самостоятелно или като компания на ориз или месо.
Добър апетит!