Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печурки по азиатски

Печурки по азиатски

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Печурки по азиатски
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
18 мин.
Порции
2
"Пренесете Китай в дома си с тези печурки по азиатски, може да добавите месо или ориз, за да сътворите перфектната чиния"

Необходими Продукти

  • печурки - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • пресен чесън - 2 стръка
  • аспержи - 2 - 3 бр. зелени, фини
  • сусамово олио - 2 с.л.
  • соев сос - 4 с.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе си зеленчуците, като почистите моркова и пресния чесън и ги нарежете на пръчици с дължина около 4 см.

Фините зелени аспержи нямат нужда от белене, тях само измийте, подсушете и нарежете на същите по дължина парченца.

Отстранете от тях само твърдият, жилав участък в основата.

Гъбите почистете с влажна кърпа и накълцайте на едро.

В широк тиган загрейте на силен огън олиото и сотирайте първо морковите и чесъна.

Преди да омекнат, сложете гъбите и аспержите, като се стараете зеленчуците да са разпределени равномерно, а не на купчинки.

След 2-3 минути, когато започнат да хващат загар, но отвътре са леко хрупкави и свежи, налейте соевия сос, разбъркайте за минута и дръпнете от огъня.

Сервирайте печурките по азиатски самостоятелно или като компания на ориз или месо.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: