Телешки руладини с плънка и сос от гъби

Ivi  VaccaIvi Vacca
Помощник Готвач
157
31
393
13/11/2019
"За празник или специален повод на трапезата трябва да присъстват телешки руладини със сос от гъби, гарнирани с любимо питие "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо625
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • плънка
  • печурки - 200 г или манатарки или микс от двете
  • бяло вино - 50 мл
  • кашкавал - 4 филийки Ементал или друг
  • лук - 1/2 глава
  • индийско къри - 1/2 ч.л. качествено
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • за каймата
  • телешка кайма - 1 кг
  • индийско орехче - 2 - 3 щипки
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 2 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • СОС ОТ ГЪБИ
  • манатарки - 15 г сушени
  • гъби - 300 г
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол на вкус
  • къри - 1/2 ч.л. качествено индийско
  • бяло вино - 180 мл
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Представям ви едина моя рецепта за руладини - много вкусна. Препоръчвам ви сами да смелите месото.

Телешката кайма се смесва с подправките, ситно нарязания лук и магданоз. Добре омесената кайма се оставя половин час да поеме ароматите.

Пригответе си плънката:

Нарежете гъбите на ивици, а лука на ситно. Задушете ги в тиган с малко краве масло. Добавете виното да се глазират гъбите и лукът. Гответе, докато се изпари виното. Оставете сместа да поизстине. С леко омаслени ръце оформяте каймата, като първо сплесквате във форма на шницели. Поставяте по една филийка кашкавал и плънката от гъбите.

Затваряте рулата във форма на солено руло, като бройките за това количество са четири. Подредете телешките рула в тавичка и пъхнете във фурна, на дъното на която сте сипали 50 мл вино, и печете на 180 градуса за около 20-25 минути или докато забележите, че започва да се образува апетитен загар.

Докато се пекат рулцата, приготвяте гъбения сос. Нарежете пресните гъби на ивички.

Начупете сушените манатарки на парчета и в малка купа ги смесете с вода. Оставете гъбите да се рехидратират за 15 минути. Изцедете накиснатите гъби, като запазите течността. Ако нямате сушени гъби, прескочете тази стъпка!

В малка тенджера разтопете маслото на средно слаб огън. Добавете пресните гъби и нарязани ситно лук и ги запържете. След около пет минути, добавете брашно, сол, черен пипер и индийско къри и разбърквате добре.

Добавете бялото вино, накиснатите гъби и течността им и гответе за 5 до 7 минути, докато сосът стане достатъчно гъст и излизат мехурчета.

Когато телешките руладини се изпекат, добавете соса от печенето при ароматния гъбен сос.

Поднесете вкусните телешки руладини с плънка и сос от гъби разрязани върху соса от гъби.

Приятно приготвяне!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Н.Акифова
Н.Акифова
14.11.2019 16:10
Във елитни ресторанти храната избледнява пред това, което Вие предлагате, овации.
1
0
Ivi  Vacca
Ivi Vacca
14.11.2019 21:17
Сърдечно благодаря за хубавите думи! Старая се и обичам да декорирам / макар винаги да бързам /храната , първо дa нахрани очите ни с вида си ,после да усетим миризмите на съставките й и чак накрая да се насладим на вкусовете на ястието. Благодаря Ви усмихнахте душата ми.
1
0